køre uden, Tips Racing, afslutte løbet, bruge porta-potte, Etiquette Tips

• Løbebånd Running
  • Vægttab
  • Gør dig klar til en 10K race? For at hjælpe med at berolige dine nerver og lette nogle af dine frygt, få svar på nogle af de oftest stillede spørgsmål om 10K kørsel.

1. Hvad skal jeg gøre dagen før mit 10K løb?

Når du kommer tættere på dit løb, kan du begynde at føle dig lidt mere ivrig og usikker på hvad du kan forvente. Forsøg ikke at overprepare ved at køre meget mere i løbet af få dage før løbet.

Det er fint at lave nogle korte, lette løber, men at løbe for meget hjælper dig slet ikke og kan faktisk have en negativ indvirkning på din præstation. Her er nogle råd om hvad man kan forvente og hvad man skal gøre i dagene før din 10k.

• Sådan bruger du Porta-Potties på Race Day

2. Hvordan kan jeg forudsige min 10K tid?

Forudsigelse af din 10K kan være hård, især hvis du aldrig har kørt et løb før. Og der er mange variabler i løb, som fysisk og mentalt forberedelse til løbet, vejret, elevationen på banen, folkemængderne osv.

Hvis du for nylig har kørt et andet løb på en anden afstand eller har taget tid til at køre en kilometer kan du give dig et groft skøn over, hvad du kan køre ved at bruge en lommeregner, såsom denne racer tidsprognoser på Running for Fitness.

Du skal bare tilslutte din alder, køn og tid / afstand fra et seneste løb. Regnemaskinen viser dig, hvordan du kan udføre i løb på andre afstande, herunder 10K.

Også se:Hvad er en god tid til en 10K?

3. Hvad skal jeg gå?

Der er absolut ikke noget galt med at gå i løbet af 10K! Faktisk kan det være en smart race strategi for dig.

At tage en gåtur i løbet af et løb kan være til gavn for løbere, da det giver din løbende muskler og ledd en chance for at hvile og komme sig. Et kort gåturinterval kan også ødelægge monotoni under et løb, som kan hjælpe dig med at håndtere de mentale udfordringer og ubehag, du måtte føle. Nogle 10K-deltagere finder, at at tage et par korte gåturer i løbet af et løb hjælper dem med at afslutte hurtigere end hvis de forsøgte at køre hele løbet.

Også se:

Tips til din gåtur Breaks
    Tips til Racing Etiquette
    5 grunde til at prøve Kør / Walk

4. Hvad hvis jeg ikke kan afslutte løbet?

Med ethvert løb er der altid en chance for, at noget vil gå galt – en skade, garderobefejl eller andet uheld – det gør det svært for dig at afslutte løbet. Men det er vigtigt at huske, at der er en meget lille chance for det, især med en kortere raceafstand som en 10K. Der er en langt større sandsynlighed for at du vil afslutte! Så prøv ikke at blive fortæret med tanker om ikke at færdiggøre. Fokus på de ting, du kan styre og minde dig om al den træning du har gjort for at gøre dig klar til løbet. Find ud af hvordan man undgår almindelige racerfejl, så du kan sætte dig selv i en god position til at krydse målstregen.

Hvis 10K har en streng tidsbegrænsning (selv om de fleste 10K ikke gør det), er der nogle strategier for at undgå at spilde værdifuld tid. 5. Vil jeg bruge en porta-potte?

Du kan være bekymret for at du måske skal bruge et bærbart badeværelse før eller under løbet, og det er helt sikkert en mulighed, at du bliver nødt til. Men der er strategier, du kan bruge til at undgå at skulle stoppe med at bruge badeværelset i løbet af løbet, for eksempel at du ikke overhalerer før løbet eller undgå fødevarer, der kan forårsage runner’s pride.

Hvis du finder dig selv nødt til at stoppe med at bruge en porta-potte under løbet, er der nogle tips.

6. Hvad hvis det går under min 10k?

Racer er ikke aflyst på grund af regn, medmindre der er farlige forhold, såsom lyn eller høje vind. Så det er vigtigt at være forberedt på enhver slags vejrforhold på race dag. Du bør prøve at køre i regnen under træningen, så du ikke er stresset om muligheden for løbedag.

Før dit løb skal du sørge for at kontrollere vejrudsigten, så du kan planlægge dit race outfit i overensstemmelse hermed. Tjek disse artikler for at få tips om, hvordan man klæder til forskellige vejrforhold:

Hvordan man klæder til varmt vejrgående

• Hvordan man klæder sig til koldt vejrkørsel
    • Hvordan man kler til regnvejr
    • Tips til kørsel i regnen 7. Kan jeg Kør 10K uden træning?
    • Det er muligt at køre 10K uden formelt træning til det, men det afhænger virkelig af dit nuværende fitnessniveau. Nogle mennesker er nok nok til at køre 10K uden nogen træning, mens andre mennesker måske lider meget og har svært ved at gennemføre 6,2 kilometer afstanden.

Hvis du allerede er en aktiv person og har lavet kardioøvelse (cykling, svømning, gåture osv.), Kan du muligvis fuldføre det, selvom du ikke har kørt regelmæssigt. Du vil muligvis bruge en run / walk-tilgang, hvilket betyder at du vil gøre intervaller for løb og gange for at gå. At tage korte vandreferier giver mulighed for at køre for en større procentdel af løbet, i modsætning til at køre uden at stoppe for en afstand og derefter nødt til at gå for resten af ​​løbet på grund af træthed. Løbeteknikken er også sikrere for uoplærede løbere, fordi gåturbrudene reducerer pounding på din krop og reducerer risikoen for skade.

Hvis du stadig har lidt tid før 10K, skal du ikke prøve at klare det. Kører virkelig hårdt og længe en uge eller to før løbet ikke kommer til at gøre dig bedre forberedt. Din krop gør ikke de fysiske tilpasninger til 10-14 dage efter træning, så intenst træning i de to uger før vil ikke hjælpe dig. Det kan faktisk have den modsatte virkning og lade dig føle dig så træt og træt på race dag. Det er bedre at lave to eller tre lette løber på ca. 30 minutter i løbet af ugen før løbet. Så tag en eller to dage ud før løbedagen.